تحولات منطقه

تعطیلی یک ماهه پایگاه اورژانس شهری پاتاوه که جمعیت چند هزار نفری شهر پاتاوه و روستاهای اطراف را پوشش می‌دهد، تاکنون با ابراز نارضایتی بسیاری از مردم روبه‌رو بوده است.

پایگاه‌های اورژانس یاسوج نیاز به امدادرسانی دارند
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

اورژانس ۱۱۵ به‌ عنوان یک سیستم پاسخ‌دهی فوری به حوادث و بیماری‌های ناگهانی طراحی شده و هدف اصلی آن ارائه خدمات پزشکی سریع و مؤثر به بیماران در شرایط اضطراری بوده و این سیستم باید بتواند در مواقع بحرانی مانند تصادفات یا شرایط پزشکی حاد، به سرعت واکنش نشان دهد و بر بالین بیماران حاضر شود و ضمن ارائه مراقبت‌های اولیه و فوری، آنان را به مراکز درمانی منتقل کند.
تعطیلی یک ماهه پایگاه اورژانس شهری پاتاوه که جمعیت چند هزار نفری شهر پاتاوه و روستاهای اطراف را پوشش می‌دهد و از طرفی یک پایگاه اورژانس در جاده پرخطر و پرحادثه یاسوج ـ اصفهان است تاکنون با ابراز نارضایتی بسیاری از مردم روبه‌رو بوده است.
وضعیت وخیم امدادرسانی
سرپرست اورژانس ۱۱۵ کهگیلویه و بویراحمد گفت: سه پایگاه اورژانس در یاسوج به خاطر نداشتن لنت و دیسک هفته‌ها تعطیل بودند. پرویز غفارفر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در یاسوج، بیان کرد: ۵۳پایگاه جاده‌ای و یک اورژانس هوایی در کهگیلویه و بویراحمد داریم اما هیچ آمبولانس پشتیبانی نداریم. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک چند دستگاه وارد مدار شود تا هیچ پایگاهی حتی برای یک دقیقه تعطیل نشود.
وی با بیان اینکه اورژانس ۱۱۵ استان در گذشته به قبرستان آمبولانس‌ها تبدیل شده بود، عنوان کرد: اورژانس ۱۱۵ را با هفت پایگاه تعطیل و بدون یک آمبولانس پشتیبان در کل استان و با بدهی ۱۰ میلیاردی تحویل گرفتم و در یک ماه اخیر که این مسئولیت را قبول کردم، کارهای بزرگی انجام شده است.
سرپرست اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد میانگین عمر آمبولانس‌های اورژانس استان را بیش از ۱۵ سال عنوان کرد و افزود:  قول چند آمبولانس صفر را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گرفتیم که امیدوارم این وعده محقق شود و شاهد ارتقای کمی و کیفی خدمات در استان باشیم.
غفارفر بیان کرد: ساخت ۱۶پایگاه جاده‌ای مصوب باقیمانده از برنامه ششم توسعه داریم که سه مورد در حال ساخت بوده و به خاطر نبود بودجه متوقف یا روند کند شده که با تزریق اعتبار مجدد روند ساخت ادامه پیدا کرد و در یک ماه اخیر علاوه بر ادامه روند ساخت این سه پایگاه (پایگاه کوشک، لیشتر و شهری چرام)، دو پایگاه دیگر را نیز هفته آینده کلنگ‌زنی می‌کنیم.  پایگاه چهار شهری گچساران نیز ماه آینده افتتاح می‌شود.
وی با بیان اینکه مدیر قبلی اورژانس ۱۱۵ از این ۱۶ پایگاه باقیمانده سراغی نگرفته بود در حالی که در منطقه‌ای همچون چربیون از توابع شهرستان مارگون نبود پایگاه ملموس بوده و فقر داد می‌زند، خاطرنشان کرد: بنده برای تخصیص آمبولانس در وزارت رایزنی کردم و نزدیک به ۵ میلیارد تومان اعتبار همین هفته از تهران به اورژانس ۱۱۵ استان تزریق شد.
سرپرست اورژانس ۱۱۵ دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: به امید خدا در یک سال آینده با چشم‌اندازی که ترسیم شده اورژانس استان را بی‌نیاز می‌کنم. این جای تأسف دارد که سه پایگاه اورژانس در یاسوج به خاطر نداشتن لنت و دیسک هفته‌ها تعطیل بودند.
انباشت معوقات
غفارفر با اشاره به اینکه آمبولانس اورژانس در گل و لای گیر کرد و بنده با هزینه شخصی خودم ۵ میلیون به جرثقیل برای خارج کردن آمبولانس از گل و لای پرداخت کردم تا پایگاه تعطیل و خدمت‌رسانی به بیمار باردار قطع نشود، اظهار کرد: معوقات کارکنان اورژانس پرداخت نشده است، هشت ماه کارانه عقب افتاده دارند که بنده قول پرداخت هفت ماه را از معاونت توسعه دانشگاه گرفته‌ام و البته تا واریز نشود جزو عملکرد محسوب نمی‌کنیم.
وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون حق لباس پرداخت نشده، تعرفه پرستاری به همه بیمارستان‌ها پرداخت شده ولی به اورژانس ۱۱۵ به دلیل عدم پیگیری پرداخت نشده است و پایگاه‌هایی داریم که در کوچک‌ترین رفاهیات از جمله نبود تختخواب،  یخچال و… مانده‌اند.
غفارفر بیان کرد: در طول یک هفته حضورم در تهران از طریق سازمان اورژانس کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدیرکل فراورده‌های نفتی، برنامه و بودجه، هلال احمر، مدیرعامل ایرانسل، مدیرعامل بانک کشاورزی کشور، مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس، فرمانده قرارگاه اقتصادی وزارت دفاع، رئیس بنیاد مستضعفان،  مدیرعامل هلدینگ ساختمانی علوی و... پیگیر مساعدت و کمک برای حل مشکلات و کمبودهای اورژانس بودم.
وی خاطرنشان کرد: هر روز صبح تا پاسی از شب در حال رایزنی هستیم که اورژانس کهگیلویه و بویراحمد از شرایط محروم خارج شود.
غفارفر در خصوص تعطیلی یکی از پایگاه‌های اورژانس نیز اذعان کرد: آمبولانس پایگاه «پاتاوه» از دوره مدیریت قبل غیرفعال بود که با توجه به فرسودگی،  نیاز به تعمیر اساسی به دلیل شکستگی کمک فنرهای آمبولانس داشت که این قطعات خریداری و خودروهای مذکور فعال خواهند شد. وی گفت:‌ دلیل تأخیر در خرید قطعات آمبولانس نیز ناکارآمدی کارپردازی بوده که به خوبی همکاری نکرده است.
محرومیت‌های درمانی 
استان کهگیلویه و بویراحمد بحق یکی از استان‌هایی است که با وجود تلاش‌های دولتمردان در حوزه سلامت اما خلأهای جدی در این حوزه نظیر نبود مراکز جراحی قلب، پرتودرمانی، بیمارستان سوختگی، مرکز رادیوتراپی و... دارد و مطالبه جدی مردم از متولیان امر توسعه این زیرساخت‌هاست. کهگیلویه و بویراحمد تنها استانی است که خیران در حوزه سلامت سرمایه‌گذاری نکرده‌اند و کمبود بیمارستان‌های خیرساز وجود دارد.
بنا بر اظهارات معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد باید طبق مقیاس کشوری ۱۲ پایگاه اورژانس در استان باشد اما تنها ۶ پایگاه وجود دارد که آن‌ها هم درگیر کمبود اعتبارات هستند. اورژانس هوایی کهگیلویه و بویراحمد به کرات و ماه‌ها تعطیل بوده و بنا بر گفته کارشناسان این بدین معناست که در زمان نبود فعالیت اورژانس هوایی باید روزانه شاهد مرگ یک مادر باردار در مناطق سخت‌گذر استان باشیم.

منبع: روزنامه قدس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.